Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 Sopupeli elää ja voi hyvin
12.01.2018 20:06 | Mika Kähkönen

(Blogi julkaistu alunperin 9.4.2011)

Viimeksi toissapäivänä YLE:n uutislähetyksessä otettiin kantaan viime aikoina suomalaisen jalkapalloilun ympärillä kuohuneeseen sopupeliskandaaliin. Tällä kertaa kantaa otti urheiluvedonlyöntiin erikoistuneen konsulttiyhtiön edustaja, ammattivedonlyöjä Jorma Vuoksenmaa. Hän ilmoitti edustamansa yrityksen varoittaneen Veikkauksen edustajia välikäden kautta RoPS:n tilanteesta jo hyvissä ajoin. Tämänhetkinen tilannehan on, että joukkueesta on kymmenkunta pelaajaa epäiltynä sopupeleihin syyllistymisestä. Lisäksi pidätettynä on singaporelaismies, jonka touhuilua suomalaisen jalkapalloilun ympärillä poliisi tutkii.

Pakko sanoa, että aihe saa sormeni syyhyämään ja selkärangan kihelmöimään. Syy on yksinkertainen. Julkaisin Books on Demandin kautta vuonna 2008 jännitysromaanin Väärin voitettu, jonka aihealueena toimi nimenomaan urheiluvedonlyönti ja sopupelaaminen. Pelijännärini päähenkilö on Jorma Vuoksenmaan fiktiivinen kollega peliasiantuntija Raimo Aarnio. Aarnion hyvä lapsuudenystävä Perttu Lehtonen pelaa kuvitteellisessä Juojärven Pallossa ja tunnustaa ystävälleen ottaneensa rahaa vastaan tahallisista pelivirheistä. Hän pyytää Aarniota tutkimaan joukkueensa tilannetta, onko joku muukin sekaantunut asiaan. Aarnio huomaa pian, että häntä ollaan lavastamassa vedonlyöntivilppiin ja jopa miehen murhaan. Raimolla on täysi työ saada itselleen puhtaat paperit ja pelastaa ystävänsä. Mikä hauskinta tuolle todelliselle singaporelaismiehellekin löytyy keksitty vastine kirjastani.

Kirja oli ajankohtainen, se on sitä edelleen ja tulee valitettavasti olemaan sitä jatkossakin. Ja mikä parasta, se löytyy hyvin varustetuista kirjastoista ja sitä voi edelleen tilata halutessaan vaikka omaksi. Katso kotisivuni, tai nettikirjakaupat kautta WWW:n.


 - Mika Kähkönen
1. 2. 3. 4. 5.
Kommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on yksi plus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2020 Mikan kirjat ja kertomukset - suntuubi.com